schilderijen

Home      Werk      CV      Projecten       Blog      Links      Contact                                                                                  

                                                                                                        CV         Biblio         Over mij

Mijn routeplan

Ik volg in mijn leven diverse routes. Ik schilder en schrijf graag. Ook het organiseren van tentoonstellingen en kunstprojecten evenals het deelnemen aan de projecten zijn mijn passie. Ik heb een grote interesse in de techniek en projectmanagement.

Opleiding

Voordat ik ben gaan schilderen, heb ik Technische Materiaalkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens mijn opleiding hebben ik diverse cursussen gevolgd bij Willemijn Bouman en op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na afronding van mijn opleiding aan de TU Delft ben ik begonnen met de opleiding beeldende kunsten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (2001-2006). Tijdens mijn kunstopleiding heb ik gemerkt dat ik mijn voorkeur uitgaat naar werken met een kwast.

Werk

In mijn werk onderzoek ik een nieuwe relatie tussen mens en natuur.

In de schilderijen komen emotionaliteit en ratio harmonieus samen. Tijdens mijn winterse reizen naar Finland, zwerf ik door compact, vaak donkere naaldbossen. Plotseling, kwam ik terecht in een helder licht van een berkenbos. Of ik kijk uit over een van de enorme meren in Finland. Het zijn deze ervaringen die me regelmatig terug naar Finland brengen. En het is deze verwondering over de puurheid van de natuur die ik in mijn schilderijen wil onderzoeken. Dichter bij huis, ben ik vaak te vinden aan de Nederlandse kust.

Ik vertaal de natuur in poëtische en kwetsbaar ogende schilderijen. Ze lijken intuïtief ontstaan, maar zijn een resultaat van een intensieve zoektocht naar formele aspecten zoals lijn, kleur en formaat.

12165

Olie en acryl

Mijn schilderijen zijn gelaagd. Ik bouw mijn schilderijen laag voor laag op. Soms tot wel 20 lagen.Meestal zijn de lagen transparant. Het werken in lagen zorgt dat mijn schilderijen een mooi en kleurrijk palet hebben. De eerste lagen zijn meestal egaal. Dit is voor mij de onderlaag. Vanuit deze onderlaag ontstaat het schilderij door kleur en vorm die het schilderij binnentreden.

Ik werk met acryl, olie en aquarel.